Sposób przygotowania:
Pizza wiejska
Mąkę przesiewamy, dodajemy drożdże, mieszamy.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Musi być gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Ciasto wykładamy na blaszkę piekarnikową.
Smarujemy sosem.
Pomidory kroimy w plastry,
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na sos wykładamy pomidory, cebulę i kiełbaskę.
Posypujemy serem, oregano i bazylią.
Pieczemy około 40-45 minut w 190 stopniach.
Podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego ;)
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Musi być gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Ciasto wykładamy na blaszkę piekarnikową.
Smarujemy sosem.
Pomidory kroimy w plastry,
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na sos wykładamy pomidory, cebulę i kiełbaskę.
Posypujemy serem, oregano i bazylią.
Pieczemy około 40-45 minut w 190 stopniach.
Podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego ;)