Sposób przygotowania:
Pizza z boczniakami,cebulą i mozzarellą
1.Drożdże rozpuszczamy z cukrem w ciepłej wodzie,wlewamy do mąki,mieszamy ,ale nie zagniatamy.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut. 2.Po tym czasie dodajemy sól i olej,zagniatamy ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 30 minut w ciepłe miejsce. 3.Grzyby oczyszczamy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w paseczki.Cebulę obieramy i również kroimy w paseczki. 4.Grzyby i cebulę dusimy do miękkości na oleju.Na koniec przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i przyprawą do pizzy.Studzimy. 5.Wyrośnięte ciasto wałkujemy i wykładamy do formy posmarowanej masłem o średnicy 25 cm.Ciasto nakłuwamy widelcem i nakładamy farsz. 6.Następnie pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.Pod koniec pieczenia na pizzy układamy ser pokrojony w plasterki i zapiekamy aż ser się roztopi. Rady:Pizzę podajemy udekorowaną dowolnym ketchupem.