Sposób przygotowania:
Pizza z brokułami
CIASTO: Rozdrobnione nożem drożdże wymieszać z mąką. Do wymieszanych składników dodać szczyptę soli oraz cztery łyżeczki cukru. Do składników wlać ciepłą, przegotowaną wodę i olej, a w następnej kolejności wszystko bardzo dokładnie wymieszać na ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i nałożyć do formy posmarowanej tłuszczem lub obłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ułożone w formie posmarować przecierem pomidorowym, a następnie dać na nie składniki i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25 minut. SKŁADNIKI NA PIZZE: Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i dokładnie oczyścić. Pieczarki obrać, oczyścić i pokroić na plasterki, a następnie podsmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Kukurydzę z puszki dobrze odcedzić. Na wysmarowane ciasto przecierem pomidorowym poukładać salami, podsmażone pieczarki, kukurydzę, brokuły, a całość posypać startym na tarce serem żółtym.