Sposób przygotowania:
Pizza z gęstym sosem pieczarkowym
CIASTO: Pokruszone drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie. Wlać je do miski z przesianą mąką, dodatkiem oleju i soli. Ciasto zacząć wyrabiać drewnianą łyżką a następnie uformować w całość , by powstała kula. Pozostawić ją w naczyniu po przykryciem na 30min. Po tym czasie ciasto rozwałkować w kształt okręgu, pozostawić 'margines' - zawinąć go by był wyższy od reszty ciasta. Środek wysmarować ketchupem , obficie obsypać przyprawą i nałożyć farsz. FARSZ: Cebulę pokrojoną w pół plastry zeszklić. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki/półplasterki. Wsypać na cebulę i dusić pod przykryciem. Po ok. 10min wsypać przyprawy, posolić. Dusić ok 15min,a następnie zdjąć pokrywkę by powstała woda całkowicie odparowała. Jeśli tak się stanie, zalać pieczarki 100ml wody i zagotować. Mąkę wymieszać z wodą. Zagęścić pieczarki. Pogotować jeszcze kilka minut. Konsystencja ma być bardzo gęsta. Ciasto z nałożonym farszem włożyć do nagrzanego piekarnika ok. 230*C i piec 20min. Ser ułożyć na cieście 10min przed końcem pieczenia.