Sposób przygotowania:
Pizza z sosem pomidorowym
Rozetrzeć drożdże z solą, piwem, cukrem i dwoma łyżkami oliwy. Nie przerywając ucierania, wsypywać mąkę. Wyrabiać ciasto ok. 10 minut. Ukształtować kulę. Posmarować resztą oliwy. Zawinąć w folię. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Podzielić na spody, na których ułożyć pomidory, potem przygotowany farsz: obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Obrać cebule i posiekać, rozetrzeć z czosnkiem. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, razem z czosnkiem i cebulą i mięsem podsmażyć na maśle. Przyprawić. Na farszu ułożyć sos: obrać cebulę i posiekać, obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Zeszklić, podlać zalewą z pomidorów. Przyprawić. Dodać pomidory. Rozetrzeć z keczupem. Dusić 15 minut. Zaprawić mąką ziemniaczaną. Wsypać natkę. Wymieszać. Piec w temp. 220 st. C przez 20 minut.