Sposób przygotowania:
Pizza z kalarepką i papryką
Do miski wkładamy składniki na ciasto i ugniatamy, formujemy kulę. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę.
Papryki myjemy, usuwamy pestki i białe części, kroimy w kosteczkę.
Kalarepkę obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Ser żółty kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa ( oprócz kalarepki ) przesmażamy na rozgrzanym oleju przez około 5 minut.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto, lekko rozciągamy na całej powierzchni tortownicy.
Ciasto smarujemy ketchupem i posypujemy połową żółtego sera, a następnie wkładamy przesmażone warzywa i kalarepkę, posypujemy przyprawami do smaku. Posypujemy żółtym serem i dodajemy ketchup, posypujemy przyprawami. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę.
Papryki myjemy, usuwamy pestki i białe części, kroimy w kosteczkę.
Kalarepkę obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Ser żółty kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa ( oprócz kalarepki ) przesmażamy na rozgrzanym oleju przez około 5 minut.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto, lekko rozciągamy na całej powierzchni tortownicy.
Ciasto smarujemy ketchupem i posypujemy połową żółtego sera, a następnie wkładamy przesmażone warzywa i kalarepkę, posypujemy przyprawami do smaku. Posypujemy żółtym serem i dodajemy ketchup, posypujemy przyprawami. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
gosiapiotrek23
kuchenny świat