Sposób przygotowania:
Pizza z tuńczykiem
Ciasto robię jak w tym przepisie: https://gotujmy.pl/zielona-pizza-z-awokado,przepisy-pizza-przepis,251127.html , tylko zamiast jęczmienia daję zioła prowansalskie. Zostawiam do wyrośnięcia.
W czasie, gdy ciasto wyrasta, odsączam tuńczyka, obieram i kroję pieczarki oraz szalotki.
Sos robię miksując pomidory z koncentratem i przyprawiam solą. Smaruję nim rozciągnięte na papierze do pieczenia ciasto.
Obkładam dodatkami, posypuję serami.
Pizzę przekładam na nagrzaną wcześniej blaszkę, piekę 25 minut w 200 st. C.
W czasie, gdy ciasto wyrasta, odsączam tuńczyka, obieram i kroję pieczarki oraz szalotki.
Sos robię miksując pomidory z koncentratem i przyprawiam solą. Smaruję nim rozciągnięte na papierze do pieczenia ciasto.
Obkładam dodatkami, posypuję serami.
Pizzę przekładam na nagrzaną wcześniej blaszkę, piekę 25 minut w 200 st. C.