Sposób przygotowania:
Pizza z kurczakiem i papryką
Wsyp kilka łyżek mąki do miski. Wlejpołowę wody, rozkrusz drożdże, dodaj łyżeczkę cukru i wymieszaj . Pozostaw na 15 minut do chwili, aż drożdże ruszą. Dodaj pozostałe składniki ciasta (resztę mąki, wodę sól i oliwę - wyrób gładkie ciasto. Pozostaw je na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Wyrośnięte ciasto wyrób ponownie, rozwałkuj je na placek odrobinę mniejszy niż powierzchnia blaszki. Ułóż ciasto na wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Obierz kurczaka z kości i pokrój je w paseczki. Obierz paprykę słodką i ostrą. Słodką pokrój w paseczki, ostrą drobniutko. Na maśle sklarowanym przesmaż paprykę, dodaj połowe mięsa , przecier pomidorowy. Przesmaż razem i odstaw do schłodzenia. Na cieście ułóż w śroku pas kurczaka bez papryki (dla tych którzy lubią łagodne smaki) a po bokach kurczaka z papryką. Posyp pizzę ziołami oraz oliwkami. Ser pokrój w cienkie wiórki (np obierakiem) i ułóż na górze. Wstaw pizzę do zimnego piekarnika nastaw temperaturę na 80 stopni. Po 10 minutach zwiększ ją do 190 stopni i piecz do suchego patyczka i chwili, gdy boki ładnie się zarumienią a ser rozpłynie. Pokrój pizzę na kawałki ( z nadzieniem pikantnym i łagodnym) i odstaw na kilka minut. Podawaj kawałki posypane listkami rukoli.