Sposób przygotowania:
Pizza z mąki żytniej
Ciasto dwie mąki wsypujemy do miski dodajemy drożdże suche mieszamy na sucho potem jajko sól przyprawy i zioła troch letniej wody tyle by starczyło do wyrobienia ciasta .Zostawiamy pod ściereczką na 30 minut w tym czasie wyrośnie. Po 30 minutach wałkujemy ciasto i wkładamy do naczynia ja akurat miałam do zapiekania wiec upiekłam w tym . Na do ciasta wkładamy lutenice i łyzką na całym cieście smarujemy . Ugotowane jajka kroimy w krążki i kładziemy na ciasto potem karkówkę osmażoną wcześniej kroimy w paseczki i kładziemy na jajko teraz startym serem posypujemy i kładziemy na niego paprykę czerwona pokrojoną w paseczki i znowu posypujemy serem polewamy sosem czosnkowymi wkładamy do pieca na 15-30 minut aby nam się upiekła. sos czosnkowy sama wykonałam jogurt naturalny 125 ml 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sprasowanego