Sposób przygotowania:
Pstrąg z warzywami
Pstrągi dokładnie oczyścić, opłukać, osuszyć następnie skropić sokiem z cytryny zrobić kilka nacięć po wierzchu. Wierzch i środek oprószyć solą morską, pieprzem oraz delikatnie przyprawą do ryb.
Do każdej ryby włożyć do środka przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, świeży koperek i plastry masła.
Wierzch posypać delikatnie rozmarynem.
Warzywa obrać, oczyścić i pokroić, wymieszać z oliwą doprawić do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowane warzywa podsmażyć lekko na patelni.
Pstrągi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, obok ryb rozłożyć warzywa.
Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 - 30 minut.
Gotowe pstrągi podawać z upieczonymi warzywami i plasterkami cytryny.
Do każdej ryby włożyć do środka przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, świeży koperek i plastry masła.
Wierzch posypać delikatnie rozmarynem.
Warzywa obrać, oczyścić i pokroić, wymieszać z oliwą doprawić do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowane warzywa podsmażyć lekko na patelni.
Pstrągi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, obok ryb rozłożyć warzywa.
Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 - 30 minut.
Gotowe pstrągi podawać z upieczonymi warzywami i plasterkami cytryny.
gusia1000