Sposób przygotowania:
Pizza z patelni
Ciasto: Do miski wsypujemy cukier, drożdże, ¼ szkl wody i dwie łyżki wody, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia do 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto, które odstawiamy znów do wyrośnięcia do około godziny.
Ciasto dzielimy na 3 części. Rozciągamy je na wielkość patelni. Patelnię podgrzewamy i na ciepłą dajemy ciasto pieczmy do dwóch minut, aby się zrumieniło po czym przekręcamy na drugą stronę i ściągamy z ognia.
Smarujemy keczupem wymieszanym z oregano. Dajemy podsmażone wcześniej na maśle obrane i pokrojone w kostkę pieczarki oraz pozostałe składniki.
Dajemy na gaz, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową.
Pieczemy na średnim ogniu do 4 minut, ciągle sprawdzamy aby nie przypalić spodu.
Ciasto dzielimy na 3 części. Rozciągamy je na wielkość patelni. Patelnię podgrzewamy i na ciepłą dajemy ciasto pieczmy do dwóch minut, aby się zrumieniło po czym przekręcamy na drugą stronę i ściągamy z ognia.
Smarujemy keczupem wymieszanym z oregano. Dajemy podsmażone wcześniej na maśle obrane i pokrojone w kostkę pieczarki oraz pozostałe składniki.
Dajemy na gaz, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową.
Pieczemy na średnim ogniu do 4 minut, ciągle sprawdzamy aby nie przypalić spodu.