SUPERPRZEPIS

Pizza z patelni z brzoskwinią i kozim serem

  • 1
  • Mniam1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Pizza z patelni z brzoskwinią i kozim serem

Szybka pizza z cienkim spodem, przygotowana na patelni. Na wierzchu można położyć wszystko to na co się ma ochotę. U mnie nietuzinkowe połączenie brzoskwini i koziego sera.

Składniki:

Pizza z patelni z brzoskwinią i kozim serem

CIASTO:

DODATKI:

Sposób przygotowania:

Pizza z patelni z brzoskwinią i kozim serem

ETAP 1:

Pizza z patelni z brzoskwinią i kozim serem
Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać.

Mąkę przesiać do miseczki i dodać sodę, sól i zioła. Jajko roztrzepać widelcem z wodą i jogurtem. Wlać do mąki i zagnieść ciasto. Będzie dość lepiące, dlatego przekładając na stolnicę trzeba podsypać mąką. Rozwałkować na średnicę ok 25 cm.

ETAP 2:

Pizza z patelni z brzoskwinią i kozim serem
Z jednej strony smażymy na rumiano, a na cieście pojawią się pęcherzyki.

Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni, na której będzie się smażyła pizza. Zsunąć orzechy i położyć krążek ciasta na suchą patelnię, bez tłuszczu. Smażyć około 5 min. Powinna się dobrze przyrumienić, a na wierzchu pokarzą się bąble z ciasta. Odwrócić i spryskać lekko oliwą. Posypać połową sera, ułożyć cząstki brzoskwini, orzechy i znów ser. U mnie było tylko 50 g, ale to zdecydowanie za mało. Przykryć patelnie pokrywką, zmniejszyć ogień i smażyć ok 3 min. Przed podaniem wyłożyć na wierzch rukolę. Smacznego.