Sposób przygotowania:
Pizza z patelni z brzoskwinią i kozim seremETAP 1:
Mąkę przesiać do miseczki i dodać sodę, sól i zioła. Jajko roztrzepać widelcem z wodą i jogurtem. Wlać do mąki i zagnieść ciasto. Będzie dość lepiące, dlatego przekładając na stolnicę trzeba podsypać mąką. Rozwałkować na średnicę ok 25 cm.
ETAP 2:
Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni, na której będzie się smażyła pizza. Zsunąć orzechy i położyć krążek ciasta na suchą patelnię, bez tłuszczu. Smażyć około 5 min. Powinna się dobrze przyrumienić, a na wierzchu pokarzą się bąble z ciasta. Odwrócić i spryskać lekko oliwą. Posypać połową sera, ułożyć cząstki brzoskwini, orzechy i znów ser. U mnie było tylko 50 g, ale to zdecydowanie za mało. Przykryć patelnie pokrywką, zmniejszyć ogień i smażyć ok 3 min. Przed podaniem wyłożyć na wierzch rukolę. Smacznego.
weronikaS