Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami
Wodę wymieszać z drożdżami; Do naczynia wsypać mąkę, dodać sól,cukier, oliwę i wlać drożdże, wymieszać i odstawic na 10 minut, po tym czasie wyrobić gładkie ciasto i zostawić pod przykryciem na 1h do podwojenia objętości.W tym czasie oczyścić pieczarki i obsmażyć je na maśle z czosnkiem i pietruszką ok. 10-15 minut,doprawić solą i pieprzem.Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować podłużnie na grubość 1/2 cm, ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i odstawić na 1/2h przykrywając ściereczką, po tym czasie nałożyć farsz pieczarkowy i ponownie pozostawić na 15 minut. W tym czasie rozgrzac piekarnik do 200 stopni, piec pizzę20 minut. 5 minut przed końcem pieczenia zetrzec ser na grubych oczkach i posypać wierzch pizzy. Smacznego!