Sposób przygotowania:
Jogurtowa pizza z pieczarkami
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru, odłożyć na kilka minut. Mąkę wymieszać z solą (1/2 łyżeczki). Dodać do niej rozczyn drożdżowy i jogurt. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i rozłożyć do dwóch blaszek ( u mnie dwie duże okrągłe). Koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszać z wodą, oregano i przyprawą do pizzy. Pomidorowym sosem posmarować ciasto, odłożyć do ponownego podrośnięcia. Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Usmażone grzyby rozłożyć na cieście. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pokrojoną cebulę rozłożyć na grzybach, lekko oprószyć solą ziołową. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tarty ser rozłożyć na pizzy. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Podawać np. z ketchupem.