Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami i ogórkami konserwowymi
Ciasto: drożdże kruszymy do miski i dodajemy cukier, ciepłą wodę. Mieszamy i wsypujemy mąkę, ponownie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Po 10 minutach dodajemy przesianą mąkę, sól, olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W międzyczasie obieramy pieczarki i kroimy w plastry. Ogórki kroimy w plasterki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto. Smarujemy połową ketchupu i układamy pokrojone pieczarki i ogórki. Posypujemy startym serem, przyprawami i polewamy resztą ketchupu.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 20 stopni przez około 25 - 30 minut.
Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
W międzyczasie obieramy pieczarki i kroimy w plastry. Ogórki kroimy w plasterki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto. Smarujemy połową ketchupu i układamy pokrojone pieczarki i ogórki. Posypujemy startym serem, przyprawami i polewamy resztą ketchupu.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 20 stopni przez około 25 - 30 minut.
Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.