Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami i papryką
W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże.
Do miski przesiewamy makę, dodajemy sól i oliwą oraz drożdże.
Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrosnięcia.
Kiedy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkowujemy je.
Oliwę mieszamy z czosnkiem i smarujemy rozwałkowany blat ciasta na pizze.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, układamy na pizzy.
Papryke myjemy i kroimy w kawałki, układamy na pizzy.
Całośc oprószamy pieprzem.
Pieczemy 15 min w 250st.
Do miski przesiewamy makę, dodajemy sól i oliwą oraz drożdże.
Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrosnięcia.
Kiedy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkowujemy je.
Oliwę mieszamy z czosnkiem i smarujemy rozwałkowany blat ciasta na pizze.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, układamy na pizzy.
Papryke myjemy i kroimy w kawałki, układamy na pizzy.
Całośc oprószamy pieprzem.
Pieczemy 15 min w 250st.