Sposób przygotowania:
Pomidorowa pizza z pieczarkami
Ciasto: Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru i łyżki mąki, odłożyć na kilka-kilkanaście minut. Mąkę wymieszać z solą. Dodać do niej rozczyn drożdżowy i koncentrat pomidorowy. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Sos: Koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano, olejem i odrobiną soli. Dodatki: Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na maśle, lekko doprawić solą i pieprzem, przestudzić. Wyrośnięte ciasto rozłożyć na blaszce. Ciasto posmarować sosem pomidorowym. Na cieście rozłożyć usmażone pieczarki i pokrojoną w kostkę cebulę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w cienkie plasterki. Ser rozłożyć na grzybach z cebulą. Pizzę odłożyć na kilkanaście minut, żeby ciasto ponownie podrosło, następnie piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Podawać np. z ketchupem.