Sposób przygotowania:
Pizza z pleśniowym serem i warzywami
Do miski wsypujemy mąkę, cukier i sól. Wlewamy olej oraz rozpuszczone w letniej wodzie drożdże. Wszystko mieszamy i zagniatamy jednolite, gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut (przykrywamy ściereczką).
Po wyrośnięciu formujemy placek o średnicy 26 cm. Smarujemy sosem pomidorowym. Na pizzy układamy szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki oraz mieszankę warzywną. Wstawiamy do nagrzanego do 220*C piekarnika na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez ok. 12 minut. Posypujemy pokrojonym pleśniowym serem i startym żółtym. Pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera.
Po wyrośnięciu formujemy placek o średnicy 26 cm. Smarujemy sosem pomidorowym. Na pizzy układamy szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki oraz mieszankę warzywną. Wstawiamy do nagrzanego do 220*C piekarnika na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez ok. 12 minut. Posypujemy pokrojonym pleśniowym serem i startym żółtym. Pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera.