Sposób przygotowania:
Pizza z pomidorami, czosnkiem i czarnuszką
Drożdże wymieszać z cukrem, wodą i mlekiem. Wsypać przesianą mąkę, zagnieść ciasto, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać sól, oliwę i przyprawę, wyrobić. Na posypanej mąką stolnicy, uformować krążek, włożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i odłożyć na kilkanaście minut. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy z posiekaną cebulą. Wsypać pokrojone pieczarki, poddusić. Dodać ketchup, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Farsz wyłożyć na przygotowany krążek z ciasta. Na wierzchu ułożyć pokrojony ser pleśniowy. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.