Sposób przygotowania:
Pikantna pizza z mozzarellą
Drożdże wymieszać z ciepłą wodą i cukrem. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 10 minut. Następnie wsypać przesianą mąkę, dodać ketchup i koncentrat, wymieszać. Pod koniec dodać olej i sól, wyrabiać do momentu aż ciasto będzie odchodziło od miski. Odłożyć do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość uformować krążek i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, pozostawić w ciepłym miejscu na kilka minut. Następnie posmarować majonezem, posypać suszonym oregano. Umyte pieczarki i obraną cebulę pokroić, wyłożyć na ciasto. Ułożyć plasterki kiełbasy, posypać żółtym serem i kuleczkami mozzarelli. Blaszkę z pizzą włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.