Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i pieczarkamiCiasto
W misce łączymy mąkę, sól, cukier, drożdże. Dolewamy olej i ciepłą wodę. Zagniatamy sprężyste ciasto, aż będzie odstawało od ręki. Odstawiamy przykryte w ciepłe miejsce na ok pół godziny do wyrośnięcia.
Sos
Sos pomidorowy doprawiamy ostrą papryką i mieszamy. Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy sosem.
Dodatki
Ser ścieramy na tarce. Oczyszczone pieczarki kroimy na mniejsze części. Szynkę kroimy na małe kawałki. Na cieście układamy większą część sera, szynkę i pieczarki. Posypujemy resztką sera.
Pieczenie
Piekarnik rozgrzewamy do ok 180-200 stopni i wkładamy pizzę na blaszce. Pieczemy przez ok 20 minut, aż ciasto będzie odpowiednio upieczone.