Sposób przygotowania:
Pizza z szynką pieczarkami i kaparami
Ciasto: Drożdże wkruszyć do miseczki rozetrzeć z łyżeczką cukru i łyżeczką mąki,wlać ciepłą wodę lekko zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do dużej miski wbić jajko,posolić wlać letnie mleko oraz rozczyn oraz oliwę z oliwek i zagnieść ciasto.Powinno mieć luźną konsystencję.Gdyby okazało się za rzadkie dosypać mąki. Tak przygotowane ciasto odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Następnie ciasto podzielić na 2 części i wylepić wysmarowane tłuszczem lub wyłożone pergaminem okrągłe formy o śr 27 cm.
Nadzienie: Pieczarki umyć pokroić na plastry cebulę obrać i posiekać w grubszą kostkę wrzucić wszystko na patelnię dodać 2 łyżki masła i udusić aż cały sok z pieczarek wyparuje.doprawić przyprawa do pizzy.
Przełożenie: Każdy płat drożdżowego ciasta posmarować ketchupem,rozłożyć pieczarki z cebulą oraz pokrojoną na paski szynkę rozłożyć paseczki bekonu,posypać kaparami osączonymi z zalewy i posypać startym żółtym serem. wstawić do nagrzanego do 200*c piekarnika i piec 15 minut. Posypać przed podaniem ulubionymi świeżymi ziołami włoskimi
Nadzienie: Pieczarki umyć pokroić na plastry cebulę obrać i posiekać w grubszą kostkę wrzucić wszystko na patelnię dodać 2 łyżki masła i udusić aż cały sok z pieczarek wyparuje.doprawić przyprawa do pizzy.
Przełożenie: Każdy płat drożdżowego ciasta posmarować ketchupem,rozłożyć pieczarki z cebulą oraz pokrojoną na paski szynkę rozłożyć paseczki bekonu,posypać kaparami osączonymi z zalewy i posypać startym żółtym serem. wstawić do nagrzanego do 200*c piekarnika i piec 15 minut. Posypać przed podaniem ulubionymi świeżymi ziołami włoskimi
kołczu
2milutka
dziękuję i zapraszam..:)
edytaha
2milutka
:)