Sposób przygotowania:
Pizza z szynką, mozarellą i rucolą
Mąkę przesiewamy przez sito. Łączymy wszystkie składniki i ręką wyrabiamy ciasto, tak, aby składniki połączyły się (nie musi to być gładka masa). Formujemy kulkę, miskęz ciastem przykrywamy folią spożywczą, owijamy ręcznikiem i odstawiamy na ok godzinę, aż cisto podwoi swoją objętność. Na blaszcze rozprowadzamy oliwę i przekładamy ciasto. Ręką formujemy (rozciągamy) na blaszce. Ciasto może się kleić do rąk - nie przejmujmy się tym. :) W między czasie włączamy piekarnik na 240 stopni. Ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy bazylią, następnie połową mozarelli.Nakładamy szynkę, cebulę pokrojoną w piórka oraz oliwki. Tak przygotowaną pizzę wkładamy do piekarnika na 20 minut. Po 20 min wyciągamy posypujemy pozostają cześcią mozarelli i posypujemy rucolą, wkładamy jeszcze do piekarnika na kilka minut, aż ser się roztopi. Pychotka! Smacznego:)