Sposób przygotowania:
Pizza z szynką, serem, pomidorem i pieczarkami
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże, sól i oliwę. Mieszamy łyżką, a następnie zagniatamy ciasto dodając stopniowo ciepłej wody. Formujemy kulkę, przykrywamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Robimy sos: mieszamy przecier pomidorowy z ziołami prowansalskimi, pieprzem i szczyptą soli.
Rozwałkowujemy ciasto na cienko, smarujemy sosem i układamy składniki: pieczarki, kawałki mozzarelli, szynki, sera gorgonzola, pomidora podzielonego na cząstki oraz krążki cebuli.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 13 minut.
Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Robimy sos: mieszamy przecier pomidorowy z ziołami prowansalskimi, pieprzem i szczyptą soli.
Rozwałkowujemy ciasto na cienko, smarujemy sosem i układamy składniki: pieczarki, kawałki mozzarelli, szynki, sera gorgonzola, pomidora podzielonego na cząstki oraz krążki cebuli.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 13 minut.