Sposób przygotowania:
Pizza ziołowa z franfuterkami
Do miski wlewam ciepłe mleko a następnie dodaję suche droższe i szczyptę cukru. Całość mieszam i dosypuję ok 3 łyżek mąki zbożowej. Mieszam i odstawiam aż powstaną pęcherzyki.
Następnie wsypuję pozostałą mąkę oraz suszone zioła i przyprawy. Wyrabiam. W razie gdyby ciasto bylo nadal wilgotne i nie kleiło się dosypuję mąkę.
Formę na pizze polewam olejem i posypuję bułka tartą. Następnid za pomocą reki rozprowadzam ciasto. Ja lubię ciasto cienkie więc kładę ciasto jak najcieniej się da.
Ciasto smaruję przecierem pomidorowym następnie posypuję pieprzem i bazylią. Kolejno kładę drobno pokrojone pomidory. Następnie posypuję tartym serem. Cebulę, ogórki kroję bardzo drobno posypuję pizzę. Następnie franfuterki kroję w kawałki i na koniec posypuję pizzę.
Wkładam do piekarnika na 30 min w 180 stopniach.
Następnie wsypuję pozostałą mąkę oraz suszone zioła i przyprawy. Wyrabiam. W razie gdyby ciasto bylo nadal wilgotne i nie kleiło się dosypuję mąkę.
Formę na pizze polewam olejem i posypuję bułka tartą. Następnid za pomocą reki rozprowadzam ciasto. Ja lubię ciasto cienkie więc kładę ciasto jak najcieniej się da.
Ciasto smaruję przecierem pomidorowym następnie posypuję pieprzem i bazylią. Kolejno kładę drobno pokrojone pomidory. Następnie posypuję tartym serem. Cebulę, ogórki kroję bardzo drobno posypuję pizzę. Następnie franfuterki kroję w kawałki i na koniec posypuję pizzę.
Wkładam do piekarnika na 30 min w 180 stopniach.