marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pizzerinki francuskie z mielonym mięsem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ciasto francuskie rozmrozić,pociąć na prostokąty.Mięso zmielić,przesmażyć z cebulą i chilli.Ułożyć na blasze łódki z nadzieniem.Podpiec 15 m

Pizzerinki francuskie z mielonym mięsem.

Składniki:

Pizzerinki francuskie z mielonym mięsem.

 

  • 400 g.ciasta francuskiego mrożonego,
  • 150 g.mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego,
  • 1 duża cebula,
  • 50 dag. startego sera żółtego,
  • 10 g.suszonych pomidorów w zalewie,
  • garść czarnych oliwek,
  • 1 siekana papryczka chilli,
  • sól,
  • 5 dag.mąki pszennej,
  • ketchup łagodny,
  • 2 łyżki oleju na blachę,
  • arkusz pergaminu na blachę.

Sposób przygotowania:

Pizzerinki francuskie z mielonym mięsem.
Ciasto po rozmrożeniu rozwałkować na posypanej mąką stolnicy oraz pokroić na prostokąty, a te uformować na łódki. Mięso mielone może być gotowe, ale najlepiej domowej roboty czyli ugotowane i zmielone.Cebulę obrać, opłukać, posiekać i zeszklić na oleju, zaraz potem dodać mięso z posiekana papryczką chilii, usuwając przedtem z niej pestki i ogonek. Obsmażyć i doprawić solą Oliwki w i pomidory wyjąć i osączyć, a ser zetrzeć na drobnej tarce. Łódki z ciasta ułożyć na posmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia blasze, wyłożyć na nie farsz mięsny i dodatki. Wstawić blachę do nagrzanego do 200 st.C piekarnika na 15-20 min. Potem wyjąć, piekarnik wyłączyć i odwietrzyć,a pizzerinki podawać na ciepło z ketchupem łagodnym.

Tagi:

sery ser