Sposób przygotowania:
Pizzerinki francuskie z mielonym mięsem.
Ciasto po rozmrożeniu rozwałkować na posypanej mąką stolnicy oraz pokroić na prostokąty, a te uformować na łódki. Mięso mielone może być gotowe, ale najlepiej domowej roboty czyli ugotowane i zmielone.Cebulę obrać, opłukać, posiekać i zeszklić na oleju, zaraz potem dodać mięso z posiekana papryczką chilii, usuwając przedtem z niej pestki i ogonek. Obsmażyć i doprawić solą Oliwki w i pomidory wyjąć i osączyć, a ser zetrzeć na drobnej tarce. Łódki z ciasta ułożyć na posmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia blasze, wyłożyć na nie farsz mięsny i dodatki. Wstawić blachę do nagrzanego do 200 st.C piekarnika na 15-20 min. Potem wyjąć, piekarnik wyłączyć i odwietrzyć,a pizzerinki podawać na ciepło z ketchupem łagodnym.