justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pizzerinki z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

szybka alternatywa na domowa pizzę

Pizzerinki z patelni

Składniki:

Pizzerinki z patelni

 

  • 2 szklanki mąka,
  • ile zbierze woda,
  • Sól,
  • 1 łyżka olej,
  • 1 sztuka cebula,
  • ketchup,
  • ser,
  • bazylia,
  • 6 plasterków szynka,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pizzerinki z patelni
Ciasto zagniatamy z mąki, szczypty soli, oleju oraz wody. Następnie dzielimy je na mniejsze kawałki, z których robimy kulkę i ją spłaszczamy. Placki układamy na rozgrzanej patelni. Podsmażamy chwilę z jednej strony, po czym odwracamy na drugą. Placki polewamy ketchupem i posypujemy bazylią. Układamy kawałeczki szynki oraz krążki cebuli (muszą być cienkie). Całość zakrywamy serem i doprawiamy solą i pieprzem. Zmniejszamy gaz i smażymy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Gotowe polewamy ketchupem.

Tagi:

sery ser szynka