Sposób przygotowania:
Pizzowe bułeczki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, zagnieść z mąką, jednym jajem, szczypta soli, przyprawą do pizzy. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wycinać szklanką krążki.Nałożyć farsz, zlepić jak pieroga. Odstawic do wyrośnięcia na 30 minut. Posmarować roztrzepanym jajem. Piec ok 30 minut w temp.180 stopni. Farsz:Mięso mielone, pieczarki i cebulę pokrojone w kosteczkę,podsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku przyprawami, dodajemy koncentrat pomidorowy. Studzimy , dodajemy odsączoną kukurydzę i starty ser żółty. Nakładamy na ciasto. Bułeczki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.Są świetnym dodatkiem do piwka.
elzbieta8960
marietta
Lady Marmolada
eli_555