Sposób przygotowania:
Pizzowe racuszki
Mleko podgrzać wrzucić drożdże i cukier, zamieszać do całkowitego rozpuszczenia się drożdży. Mąkę wymieszać z solą, ziołami, wlać ciepłe mleko i mieszać trzepaczką rózgową aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Na oleju zrumienić pokrojoną drobno cebulę i podsmażyć na niej pieczarki. Na osobnej patelni, podsmażyć na rumiano pokrojone drobno parówki. Gdy ciasto już podrośnie,wrzucić do niego przygotowane składniki ( mogą być jeszcze ciepłe) oraz pokruszony ser i kukurydzę z puszki. Delikatnie zamieszać i odczekać jeszcze chwilkę aby ciasto ruszyło. Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta, smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron aby nie przypalić. Podawać natychmiast np. z ketchupem i posypane kukurydzą. Dodatki do ciasto można dobrać według własnego uznania.