goyaczek

goyaczek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Pizzowe racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jeśli nachodzi nas chęć na coś "pizzowego" ale nie mamy dużej ilości składników, takie racuszki są świetnym rozwiązaniem.

Pizzowe racuszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizzowe racuszki

 

Sposób przygotowania:

Pizzowe racuszki
Mleko podgrzać wrzucić drożdże i cukier, zamieszać do całkowitego rozpuszczenia się drożdży. Mąkę wymieszać z solą, ziołami, wlać ciepłe mleko i mieszać trzepaczką rózgową aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Na oleju zrumienić pokrojoną drobno cebulę i podsmażyć na niej pieczarki. Na osobnej patelni, podsmażyć na rumiano pokrojone drobno parówki. Gdy ciasto już podrośnie,wrzucić do niego przygotowane składniki ( mogą być jeszcze ciepłe) oraz pokruszony ser i kukurydzę z puszki. Delikatnie zamieszać i odczekać jeszcze chwilkę aby ciasto ruszyło. Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta, smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron aby nie przypalić. Podawać natychmiast np. z ketchupem i posypane kukurydzą. Dodatki do ciasto można dobrać według własnego uznania.
Pizzowe racuszki
Parówki podsmaż na złoto, wymieszaj razem z pieczarkami
Pizzowe racuszki
Przygotuj reszte ulubionych składników
Pizzowe racuszki
Dodaj składniki do wyrośniętego ciasta
Pizzowe racuszki
Smaż racuszki na wolnym ogniu z dwóch stron

Tagi:

sery zioła ser