Sposób przygotowania:
Placek bezowy z porzeczkami
Owoce myjemy i osuszamy. Białka ubijamy razem z cukrem, przy czym cukier dodajemy stopniowo w trakcie ubijania. Kiedy ubijemy jajka, to do masy przesiewamy przez sitko mąkę, skrobię i kakao. Najlepiej też zrobić to porcjami i delikatnie wymieszać silikonową szpatułką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy w kształcie koła naszą masę bezową. Suszymy ( nie pieczemy) w piekarniku w 120 C około 3 godziny. Najlepiej po tym czasie pozostawić bezę jeszcze chwilę w piekarniku już po wyłączeniu. W międzyczasie ubijamy śmietankę na puszystą Pianę. Po wyjęciu na placek bezowy nakładamy bitą śmietanę i porzeczki i całość posypujemy cukrem pudrem.
nathaliye
superbaba4
Niestety szybciej się nie da :)) Beza musi wyschnąć :)
nathaliye
superbaba4
p.jola1
p.jola1
gosja1989
Lady Marmolada