polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Placek czekoladowy z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placek czekoladowy z migdałami

Placek czekoladowy z migdałami

Składniki:

Placek czekoladowy z migdałami

 

  • 15 dag masła
  • 20 dag posiekanych migdałów
  • 10 dag startych biszkoptów
  • 20 dag cukru
  • 1 tabliczka czekolady
  • 6 jajek

 

Sposób przygotowania:

Placek czekoladowy z migdałami
Oddzielić żółtka od białek. Utrzeć masło z cukrem. Połamaną czekoladę stopić na parze. Dodać do masy maślanej i dokładnie utrzeć mikserem. Nie przerywając ucierania, wlewać po jednym żółtku. Następnie miksować jeszcze ok. 5 minut. Ma powstać bardzo puszysta masa. Z białek ubić pianę. Wymieszać. Wsypać biszkopty i migdały. Wymieszać. Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 190 st. C przez 45 minut.