aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Placek drożdżowy sypki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

mój najlepszy placek drożdżowy

Placek drożdżowy sypki

Składniki:

Placek drożdżowy sypki

 

Sposób przygotowania:

Placek drożdżowy sypki
masło utrzeć na pianę, a następnie stale ucierając dodać 10 żółtek i 6 całych jaj, cukier i połowę mąki. z pozostałej części mąki, mleka i drożdży zarobić rozczyn i pozostawić do wyrośnięcia. następnie zaś połączyć obie masy. ciasto powinno mieć gęstość jak na kładzione kluski. włożyć do formy i zostawić do wyrośnięcia. przed wstawieniem do gorącego piekarnika posypać cukrem z wanilią. piec przez ok 45 minut.

Tagi:

placek ciasto