Sposób przygotowania:
Placek efektowne sople lodu
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy mąkę pszenną, proszek od pieczenia, kakao, ocet i olej i mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w blaszce 25/36. Studzimy i przekrawamy na pół. Poncz: Niedużą ilość wody zagotowujemy i dodajemy cukier i alkohol, mieszamy i studzimy, ponczujemy zimne placki. Masa: Budyń gotujemy na mleku z cukrem. Chłodzimy, margarynę ucieramy i łączymy z chłodnym budyniem. Masa z mleka: Margarynę zagotowujemy z cukrem i wodą. Studzimy. Mieszamy z 2 szklankami mleka w proszku, dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, a do drugiej 2 łyżki mleka w proszku. Przełożenie ciasta: Biszkopt -połowa masy- biszkopt -reszta masy w nią wbijamy przekrojone na pół biszkopty, miejscem przecięcia wkładamy w masę, jeden koło drugiego- na nie kupkami dajemy masę z mleka na przemian kakaową z jasną, wierzchu nie wyrównujemy dekorujemy startą czekoladą.