Sposób przygotowania:
Placek kokosowy
Mąkę i 3 łyżki cukru pudru posiekać z 1/2 margaryny.
Dodać sok cytrynowyi kilka łyżek zimnej wody, zagnieść ciasto.
Włożyć je na 1 godzinę do lodówki.
Ciastem wyłożyć natłuszczoną płaską formę.
Piec 10 minut w temp. 200 stop.C.
Resztę margaryny utrzeć z cukrem.
Dalej ucierać wbijając po jajku.
Wsypać wiórki kokosowe, dodać cynamon, gałkę muszkatałową, zapach rumowy.
Wlać śmietanę.
Masę kokosową wylać na podpieczone ciasto.
Piec 30 minut w temp. 180 stop. C.
Po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Dodać sok cytrynowyi kilka łyżek zimnej wody, zagnieść ciasto.
Włożyć je na 1 godzinę do lodówki.
Ciastem wyłożyć natłuszczoną płaską formę.
Piec 10 minut w temp. 200 stop.C.
Resztę margaryny utrzeć z cukrem.
Dalej ucierać wbijając po jajku.
Wsypać wiórki kokosowe, dodać cynamon, gałkę muszkatałową, zapach rumowy.
Wlać śmietanę.
Masę kokosową wylać na podpieczone ciasto.
Piec 30 minut w temp. 180 stop. C.
Po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.