Sposób przygotowania:
Placek Miodowy Wokalisty
Mąkę przesiewamy przez sitko prosto na stolnicę następnie dodajemy miękką margarynę , w mące robimy dołek i wbijamy jajka po czym odmierzamy miód i dodajemy (jeżeli ktoś lubi bardzo miód powinien dać go więcej) a także dodajemy cukier (może to być cukier puder, nawet było by lepiej) oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki zagnieść w miarę szybko tak aby ciasto nie zrobiło się zbyt twarde, oto z natury jest twarde ale nie wolno przesadzić, podzielić na trzy części i upiec w temp 200sto przez około 10-15min każdy poklei (chyba że ktoś posiada 3 blaszki i w piekarniku ma termoobieg). Mleko doprowadzamy do wrzątku i gotujemy na nim kaszę manną następnie ją studzimy, gdy ostygnie dodajemy resztę składników na masę i przekładamy placki. Ja robię jeszcze polewę lecz nie zawsze mam czas i używam gotowej a dla kolorystyki i ładniejszego wyglądu posypuje jeszcze kolorową posypką. Ciasto musi stać w lodówce przynajmniej noc.