Sposób przygotowania:
Placek o 3 masach
Przygotować galaretki jak podano na opakowaniu (czerwone w 1 litrze wody, żółtą w pół litrze wody)BISZKOPT JASNY: Białka ubić, dodać do nich cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ucierać na małych obrotach miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsiać do miski. Wymieszać łyżką i delikatnie przełożyć na wysmarowaną brytfannę. Piec w 180 st. przez 25 minut. Tak samo postąpić z BISZKOPTEM CIEMNYM, tyle że razem z mąką i proszkiem przesiać także kakao. Odstawić do ostudzenia. MASA BUDYNIOWA: Odrobinę mleka odlać, większą część zagotować. W mniejszej rozrobić cukier wanilinowy, budynie, mąki. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do zimna. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać letniego budyniu. Wyłożyć na biszkopt ciemny. MASA MALINOWA: tężejącą galaretkę wymieszać mikserem z malinami. Wyłożyć połowę na placek. Przełożyć biszkoptami i wyłożyć pozostałą część masy. MASA ŚMIETANKOWA: Śmietanę ubić, dodać cukier puder a następnie lekko tężejącą galaretkę. Wyłożyć na masę MALINOWĄ. Przykryć drugim biszkoptem. POLEWA: Wszystkie składniki włożyć do miski, zagotować, aż margaryna się stopi. Wyłożyć na placek.