Sposób przygotowania:
Placek piaskowy
Jajka wbić do miski, dodać cukier.
Miskę ustawić na garnku z gorącą wodą, ubijać do chwili zgęstnienia masy, a następnie zestawić i jeszcze ubijając, lekko przestudzić.
Margarynę utrzeć na pianę, dodawać po łyżce masy jajecznej, ucierać.
Na końcu wsypać mąkę przesianą z proszkiem, cikier waniliowy i razem utrzeć.
Wyłożyć ciasto do przygotowanej blachy, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika.
Piec około 40 minut.
Powinno być lekko zrumienione.
Wyjąć z blachy po przestudzeniu.
Można posypać cukrem pudrem.
Miskę ustawić na garnku z gorącą wodą, ubijać do chwili zgęstnienia masy, a następnie zestawić i jeszcze ubijając, lekko przestudzić.
Margarynę utrzeć na pianę, dodawać po łyżce masy jajecznej, ucierać.
Na końcu wsypać mąkę przesianą z proszkiem, cikier waniliowy i razem utrzeć.
Wyłożyć ciasto do przygotowanej blachy, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika.
Piec około 40 minut.
Powinno być lekko zrumienione.
Wyjąć z blachy po przestudzeniu.
Można posypać cukrem pudrem.