Sposób przygotowania:
Placek po węgiersku
1. Mięso pokroić, posypać obficie przyprawą i podsmażyć, aż będzie na wpół gotowe.W trakcie smażenia podlewać wodą. Przełożyć do garnka, posypać ponownie przyprawą i dusić. Pieczarki oczyścić, pokroić, posypać vegetą i dusić osobno ok. 10 min. papryki pokroić i podsmażyć na oleju. Wszystko połączyć z mięsem, dodać przecier i chili. Dusić do miękkości. Zagęścić wodą z mąką.
2. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach.dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz resztę składników. Smażyć duże placki. Na placki nakładać gulasz, zamykać i wierzch także polać gulaszem.
2. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach.dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz resztę składników. Smażyć duże placki. Na placki nakładać gulasz, zamykać i wierzch także polać gulaszem.
elzbieta8960