czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Placek po węgiersku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

To ulubione danie mojego męża.

Placek po węgiersku

Składniki:

Placek po węgiersku

 

  • SKŁADNIKI:
  • 1kg mięsa gulaszowego,
  • 1/2 kg pieczarek,
  • 2 czerwone papryki,
  • przyprawa do gulaszu,
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 1/2 łyżeczki chili,
  • łyżeczka vegety.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Placek po węgiersku
1. Mięso pokroić, posypać obficie przyprawą i podsmażyć, aż będzie na wpół gotowe.W trakcie smażenia podlewać wodą. Przełożyć do garnka, posypać ponownie przyprawą i dusić. Pieczarki oczyścić, pokroić, posypać vegetą i dusić osobno ok. 10 min. papryki pokroić i podsmażyć na oleju. Wszystko połączyć z mięsem, dodać przecier i chili. Dusić do miękkości. Zagęścić wodą z mąką.

2. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach.dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz resztę składników. Smażyć duże placki. Na placki nakładać gulasz, zamykać i wierzch także polać gulaszem.