Sposób przygotowania:
Placek wielosmakowy na białkach
Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę, mąkę pszenną i ziemniaczaną odmierzyć osobno w szklankach. Margarynę roztopić z miodem w rondelku, mieszając ciągle łyżką na małym ogniu, dolać niecałą szklankę śmietanki i nadal mieszać. Potem zestawić naczynie na bok i wystudzić masę. Potem połączyć ją z makiem,kawałkami lub wiórkami z czekolady oraz odmierzoną mąką pszenną z proszkiem do pieczenia i ziemniaczaną. Zmiksować, a na koniec dodać pianę i wymieszać całość łopatką gumową. Blachę natrzeć tłuszczem i wylać na dno masę. Piekarnik nagrzać do 180 st. C i wstawić blachę z zawartością do gorącego piekarnika na 40 min. Po upieczeniu wyjąć blachę, wystudzić ciasto. Pokroić na trójkąty lub duże romby i podawać na talerzykach deserowych. Smacznego!