Sposób przygotowania:
Placek z biszkopcikami
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtka miksujemy na wolnych obrotach i dodajemy mąkę pszenną, proszek od pieczenia olej, pieczemy w formie 25/36, chłodny przekrawamy na 2 części. Masa: Masło ucieramy z cukrem. Masa jabłkowa: Jabłka myjemy ,obieramy i kroimy w plastry, smażymy jak na marmoladę, gdy większość się rozpuści dodajemy galaretki cytrynowe w proszku mieszamy do ich rozpuszczenia i ściągamy z ognia i studzimy. Masa śmietankowa: Śmietankę ubijamy z tężejącymi galaretkami zielonymi rozpuszczonym i w 1,5 szkl wody. Biszkopciki smarujemy marmoladą i sklejamy parami. Przełożenie ciasta z biszkopcikami: Biszkopt- masa- masa jabłkowa- sklejane biszkopty (kładziemy je z odstępami)- masa śmietankowa- biszkopt- polewa.