lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Placek z czerwonej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny placek, ale niestety nie można go zjeść o każdej porze roku.

Placek z czerwonej porzeczki

Składniki:

Placek z czerwonej porzeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Placek z czerwonej porzeczki
Drożdże rozbić ze śmietaną i cukrem. Z margaryny, żółtek i mąki wyrobić ciasto. Do wyrobionego ciasta dodać rozbite drożdże. Dobrze wyrobioną całość włożyć na posmarowaną margaryną lub obłożoną papierem do pieczenia blachę. Ubić białka na sztywną pianę z 30 dag cukru. Ubijając pianę dodawać po trochę czerwonych porzeczek. Masę z białek i porzeczek wlać na upieczone już ciasto. Całość zapiec.