aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Placek z jabłkami 14

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Ciasto na jesienny wieczór i nie tylko.

Placek z jabłkami 14

Składniki:

Placek z jabłkami 14

 

 

Sposób przygotowania:

Placek z jabłkami 14
Margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Ciasto dzielimy na 3 równe części i każda pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Foremka 25/36. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy na małym ogniu. Dodajemy 3 łyżki cukru i galaretkę w proszku. Gorącymi jabłkami przekładamy placki. Dekorujemy cukrem pudrem.