Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Placek z jeżynami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Placek z jeżynami i kruszonką

Składniki:

Placek z jeżynami i kruszonką

 

  • 350 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 150 g schłodzonego masła
  • 1 kg jeżyn

 

Sposób przygotowania:

Placek z jeżynami i kruszonką
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać w środku zrobić zagłębienie. Następnie wsypać cukier i cukier waniliowu sól dodać jajko i mleko wymieszać na papkę. Położyć na wierzchu kawałki masła i zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Rozwałkować wyłożyć blachę na wierzchu ułożyć oczyszczone i posypane cukrem jeżyny i zapiekać w temp. 200 st. Przez 20 minut.