Sposób przygotowania:
Placek z marchewką
CIASTO: Cukier, olej i jajka włożyć do miski i ucierać ok 15 minut mikserem. Do utartej masy dodać utartą marchewkę, chwilę wymieszać. Dodać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. Chwilę ucierać. Wylać do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej tartą bułka lub wyłozona papierem do pieczenia. Piec 30 do 40 min. w temperaturze 150-170 stopni. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. MASA: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody.Śmietanę ubić. Do ubitej śmietany wlać ostudzoną galaretkę i wymieszać. Wystudzony placek przekroić. Na dół wylać tężejącą galaretkę ze śmietaną, Przykryć górą placka i lekko docisnąć. Wierzch można plać polewą czekoladową i posypać kokosem (lub według swojego pomysłu). Smacznego.