Sposób przygotowania:
Placek z musem jabłkowym
1. MUS: własnego wyrobu, ja robię z jabłek, z których wcześniej przygotowałam kompot-nic się nie zmarnuje;], dodać cukier i cynamon wg uznania. 2. CIASTO: Żółtka, cukier i margarynę utrzeć na idealną masę. Dodać mąkę przesianą przez sito wraz z proszkiem do pieczenia.na koniec dodać ubite na sztywno białka. 3. KRUSZONKA: wszystkie składniki wyrobić ze sobą, "kruszyć w palcach", jeśli będzie za lepka dodać mąki i cukru. 4. Blachę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. 5. Ciasto wyłożyć równomiernie, jeśli się lepi do rąk oprószyć delikatnie mąką i ugniatając "stworzyć" spód. 6. Wyłożyć równomiernie mus, ja na mus dodatkowo ułożyłam plasterki skrojonego jabłka. 7. Posypać równomiernie kruszonką. 8. Piec w rozgrzanym do 180st.piekarniku przez ok. 55 - 60 min., wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia w piekarniku.