Sposób przygotowania:
Placek z owocami polany galaretką.
Masło należy roztopić w rondelku na niedużym ogniu, a w następnej kolejności ostudzić. Pięć jajek rozbić i dobrze ubić na jednolitą masę, a później dodać do nich cukier oraz dwa opakowania cukru wanilinowego. Do ubitej masy dodać również mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość cały czas mieszać Ciasto wlać na blachę posmarowaną tłuszczem lub obłożoną papierem do pieczenia. Brzoskwinie z puszki , a następnie układać je na cieście, które znajduje się już w brytfance. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 40 minut. Dwie galaretki cytrynowe należy rozpuścić w dwóch szklankach wody, a w późniejszej kolejności tężejące galaretki wlać na upieczone wcześniej ciasto. Placek odłożyć jeszcze, aby galaretka całkowicie stężała.