Sposób przygotowania:
Krokiety grzybowo - ziemniaczane
Ziemniaki wyszorować , zalać wodą i ugotować do miękkości w łupinach.
Po ugotowaniu jeszcze ciepłe obrać , a następnie zmielić przez maszynkę do mięsa.
Podgrzybki po rozmrożeniu podsmażyć z obraną, pokrojoną w kostkę cebulą.
Do zmielonych ziemniaków dodać podsmażone grzyby z cebulą oraz jajko i przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.(gdyby masa była za rzadka dosypać trochę bułki tartej).
Z masy formować podłużne wałeczki w kształcie krokietów.
Każdy panierować w bułce tartej, następnie smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Smażyć na złoty kolor.
Po usmażeniu podawać do drugiego dania lub z ulubioną surówką.
Rada;
Krokiety można przygotować ze świeżymy grzybami również z pieczarkami.
Po ugotowaniu jeszcze ciepłe obrać , a następnie zmielić przez maszynkę do mięsa.
Podgrzybki po rozmrożeniu podsmażyć z obraną, pokrojoną w kostkę cebulą.
Do zmielonych ziemniaków dodać podsmażone grzyby z cebulą oraz jajko i przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.(gdyby masa była za rzadka dosypać trochę bułki tartej).
Z masy formować podłużne wałeczki w kształcie krokietów.
Każdy panierować w bułce tartej, następnie smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Smażyć na złoty kolor.
Po usmażeniu podawać do drugiego dania lub z ulubioną surówką.
Rada;
Krokiety można przygotować ze świeżymy grzybami również z pieczarkami.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Wiesz próbuj mnie i rodzince bardzo smakują.;)
skuter5
BozenaMatuszczyk
mocsłodkości
BozenaMatuszczyk
No szybko znikają muszę przyznać.;)