sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

placek żydowski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybki, łatwy w wykonaniu placek na każdą okazję

placek żydowski

Składniki:

placek żydowski

 

  • 7 jaj
  • 6 łyżek cukru
  • 1 szkl. orzechów mielonych
  • 1 duży banan
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka maki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • dzem brzoskwiniowy lub morelowy

Sposób przygotowania:

placek żydowski
jajka ubić z cukrem, orzechy, make ziemniaczna i pszenna dodac do ubitych jajek. na koncu wymieszac z roztartym bananem. piec w piekarniku. wystudzony placek przekroić na pół. jedną część smarujemy dżemem, na dżem bita śmietana na to drugi placek i dekorujemy polewą czekoladową i orzechami. Smacznego!!

Tagi:

mak placek