Sposób przygotowania:
Placki Eli nadziewane mięsem
Do miski włożyć mięso mielone,dodać posiekaną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,odciśniętą bułkę,przyprawę do nielonego,majeranek (rozetrzeć na dłoni),jajko,przyprawić solą,pieprzem do smaku i wyrobić dokładnie.Z masy mięsnej formować owalne,cienkie kotlety i usmażyć (bez panierki) na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Cebulę zetrzeć na tarce,czosnek przecisnąć przez praskę.Obrane,umyte ziemniaki zetrzeć i odcisnąć wodę.Do miski włożyć ziemniaki,cebulę,czosnek,mąkę pszenną,jajka,przyprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.Na patelni rozgrzać olej,kłaść łyżką ciasto,formując cienkie placki (większe od kotletów mielonych),posypać odrobiną sera.Na ser położyć kotlet mielony,posypać serem i przykryć cienką warstwą ciasta.Smażyć z obu stron na rumiano. na średnim ogniu,żeby się nie przypaliły i nie były surowe w środku.Smacznego!
Cebulę zetrzeć na tarce,czosnek przecisnąć przez praskę.Obrane,umyte ziemniaki zetrzeć i odcisnąć wodę.Do miski włożyć ziemniaki,cebulę,czosnek,mąkę pszenną,jajka,przyprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.Na patelni rozgrzać olej,kłaść łyżką ciasto,formując cienkie placki (większe od kotletów mielonych),posypać odrobiną sera.Na ser położyć kotlet mielony,posypać serem i przykryć cienką warstwą ciasta.Smażyć z obu stron na rumiano. na średnim ogniu,żeby się nie przypaliły i nie były surowe w środku.Smacznego!
bajtek
Śliweczka
dusia30
jovi
Natala1210
luna
Mirka227