kuchenka

kuchenka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Placki kalarepowo-marchewkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetne połączenie warzyw zapewnia wyśmienity smak.

Placki kalarepowo-marchewkowe

Składniki:

Placki kalarepowo-marchewkowe

 

Sposób przygotowania:

Placki kalarepowo-marchewkowe
Kalarepy i marchewki zetrzeć na wiórki i pozostawić na ok. 1 h, by puściły sok (wtedy warzywa nie będą suche). Po czasie dodać roztrzepane jajko, mąkę pszenną (tyle, by zagęścić masę), sos sojowy, sól i pieprz. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Ogórki zetrzeć na wiórki i odsączyć z wody. Następnie dodać jogurt oraz przyprawę „Tzatziki” – dokładnie wymieszać. Przed podaniem polać placki sosem tzatziki.